یکی از بخشهای مهم که مستقیما نقش اساسي در زندگی مردم دارد مسئله مسکن و کمبود آن در مقايسه با انتظارات و نیازهای مردم است . این نکته ای است که تمام مسئولان و مردم بر آن وقوف کامل داشته و از آن آگاه هستند.
از طرفي نرخ بالای رشد جمعیت در دهه اول انقلاب و فقدان برنامه های مناسب براي تامين مسكن دهك هاي كم درآمد جامعه منجر به عدم توان پاسخگویی به تقاضاي مورد نياز گرديده است.
برای حل این مشکل راه حلهای مختلفی پیشنهاد ميگردد ليكن ازآنجاییکه این راه حلها مبتنی بر نگاه سنتی به مقوله مسکن است و هیچ تجدیدنظر جدی در نوع نگاه حاصل نشده، بالتبع جوابگوی حل مشکلات اين عرصه نیز نبوده است.
از اين رو مهمترین مسأله اي که بایستی درخصوص رفع مشکل مسکن به آن پرداخت، مسئله تغییر نگاه نسبت به موضوع و حل آن از منظری دیگر است.
نگاه به صنعتی سازی ساختمان و مسکن به عنوان یک ضرورت ملی همان تغییری است که باید ابتدا درتفکرات برنامه ريزي به وجود بیاوريم تا با اتکای به آن به شیوه های جدید که مبتنی بر فن آوری های نوین است روی آوریم.
در صورت حركت به سمت صنعتي سازي ساختمان نه تنها توانایی پاسخگویی به تقاضاي فعلي جامعه وجود خواهد داشت، بلكه در سرعت ساخت، كيفيت و قيمت تمام شده ساختمان نيز تاثيرات مثبت جدي خواهد گذاشت.
صنعتي سازي ساختمان از جمله عوامل مهم در افزايش توليد و برقراركننده تعادل ميان عرضه و تقاضا در بازار ميباشد. در اين راستا حمايت از اين صنعت جهت نيل به اهداف زير ضروري به نظر ميرسد:
- افزايش جمعيت و تقاضاي روز افزون مسكن در كشور به ويژه در نسل جوان
- لزوم برقراري تعادل بين عرضه و تقاضاي مسكن در كشور
- كيفيت پائين شيوه هاي سنتي سازي ساختمان
- كاهش منابع انرژي و نياز به صرفه جوئي مصرف و اتلاف انرژي در ساختمان در راستاي كاهش الگوي مصرف در كشور
- بالا بودن قيمت تمام شده مسكن و عدم امكان خريد توسط اقشار ضعيف و متوسط
- افزايش سرعت احداث ساختمان
- افزايش بهره وري و جايگزين كردن نيروي كار تحصيل كرده
- استفاده بهينه از منابع و مصالح كشور
- زلزله خيزي كشور و استحكام خانه هاي صنعتي