یکی از بخشهای مهم که مستقیما نقش اساسی در زندگی مردم دارد مسئله مسکن و کمبود آن در مقایسه با انتظارات و نیازهای مردم است . این نکته ای است که تمام مسئولان و مردم بر آن وقوف کامل داشته و از آن آگاه هستند.
از طرفی نرخ بالای رشد جمعیت در دهه اول انقلاب و فقدان برنامه های مناسب برای تامین مسكن دهك های كم درآمد جامعه منجر به عدم توان پاسخگویی به تقاضای مورد نیاز گردیده است.
برای حل این مشکل راه حلهای مختلفی پیشنهاد میگردد لیكن ازآنجاییکه این راه حلها مبتنی بر نگاه سنتی به مقوله مسکن است و هیچ تجدیدنظر جدی در نوع نگاه حاصل نشده، بالتبع جوابگوی حل مشکلات این عرصه نیز نبوده است.
از این رو مهمترین مسأله ای که بایستی درخصوص رفع مشکل مسکن به آن پرداخت، مسئله تغییر نگاه نسبت به موضوع و حل آن از منظری دیگر است.
نگاه به صنعتی سازی ساختمان و مسکن به عنوان یک ضرورت ملی همان تغییری است که باید ابتدا درتفکرات برنامه ریزی به وجود بیاوریم تا با اتکای به آن به شیوه های جدید که مبتنی بر فن آوری های نوین است روی آوریم.
در صورت حركت به سمت صنعتی سازی ساختمان نه تنها توانایی پاسخگویی به تقاضای فعلی جامعه وجود خواهد داشت، بلكه در سرعت ساخت، كیفیت و قیمت تمام شده ساختمان نیز تاثیرات مثبت جدی خواهد گذاشت.
صنعتی سازی ساختمان از جمله عوامل مهم در افزایش تولید و برقراركننده تعادل میان عرضه و تقاضا در بازار میباشد. در این راستا حمایت از این صنعت جهت نیل به اهداف زیر ضروری به نظر میرسد:
- افزایش جمعیت و تقاضای روز افزون مسكن در كشور به ویژه در نسل جوان
- لزوم برقراری تعادل بی
- ن عرضه و تقاضای مسكن در كشور
- كیفیت پائین شیوه های سنتی سازی ساختمان
- كاهش منابع انرژی و نیاز به صرفه جوئی مصرف و اتلاف انرژی در ساختمان در راستای كاهش الگوی مصرف در كشور
- بالا بودن قیمت تمام شده مسكن و عدم امكان خرید توسط اقشار ضعیف و متوسط
- افزایش سرعت احداث ساختمان
- افزایش بهره وری و جایگزین كردن نیروی كار تحصیل كرده
- استفاده بهینه از منابع و مصالح كشور
- زلزله خیزی كشور و استحكام خانه های صنعتی
بدون دیدگاه